lunes, 25 de agosto de 2014

Hvad kan man gøre hvis man ikke kan få tid til det hele?

Hvad skal en smart kvinde gøre, nu hvor ferien er lige rundt om hjørnet?
Størstedelen af alle børnefamilierne i Danmark har stået med problemet – Det er sidst på dagen og børnene er hentet, så det eneste man mangler er at købe ind. Men hvad skal vi finde på at lave til aftensmad? Ungerne mener helt klart at i skal grille, men du ved at de også snart vil begynde at tigge om at komme til stranden.
Hvordan skal man få overskud til alt?
Vi har valgt at lave en aftale om at vi, så ofte det kan lade sig gøre, tager til stranden, men så må alle også acceptere at det altså ikke er hver dag vi får varm mad eller griller, for det er altså ikke lige så sjovt at have en udkørt mor med til stranden som en frisk og glad. Det sker tit at vi må nøjes med en flad skive rugbrød, men det er helt okay, for man kan jo sagtens overleve på rugbrød, det er jo nærende og fyldt med sunde kostfibre, og hvis man så lige finder lidt af havens krydderurter frem til at pynte med.
Når vi så vælger at lave varm mad, laver vi meget af diverse tilbehør. Så har vi, de dage hvor vi tager til stranden, nemlig noget nemt at tage til madderne.
Hjemme hos os er det mor her der står for at være grillmester, og jeg indrømmer gerne at det ikke er det jeg er bedst til. På trods af at vores grill er en rigtig gammel fætter, har jeg da alligevel fået lavet en hel del lækre middage på den. Når tiden er til det, tænder vi op i bålpladsen, og så bliver der fremtryllet de lækreste retter på en stor jernplade jeg lægger ind over gløderne.
Inden jeg begynder, plejer jeg at finde alle de rester vi endnu ikke har fået spist. En smule ris kan pakkes i folie med lidt vand og karry, og vupti så har du gjort de yngste glade. Når vi bruger resterne på denne måde, er der for det meste noget man kan lide.
Når jeg skal vælge kød til vores grillaftener, tager jeg oftest noget af det billigste. Diverse koteletter, kylling og pølser er jo virkelig gode til spyd eller med en god marinade. Vi kan rigtig godt lide at grille en godt krydret hakkebøf eller frikadelle. Og bare fordi man gerne vil have en hyggeaften med familien, har man jo ikke lyst til at blive flået helt. Og bare fordi man griller, skal man jo ikke kun spise kød.
Hvis det er weekend og jeg syntes at det er okay med lidt lækkert til dessert, så laver jeg stegte æbler på grillen eller pandekager på bålpladen.
Så slap af, nyd at det er sommer og bliv så enige om at alle deles om arbejdet.