martes, 8 de abril de 2014

Hvad skal vi have at spise?

Aftensmad kan være en kæmpe udfordring for vores familie. Tit var det noget vi alligevel havde spist inden for den sidste måned.Vi prøvede, som så mange andre , at følge en madplan, men diverse tilbud og en svag viljestyrke fik det til at gå i vasken. Vores løsning har været, at vi mere eller mindre en gang om måneden sætter os sammen hele familien og taler om hvad de enkelte har af ideer, der efter laver vi en liste med de ting der bliver valgt. Når vi en dag har svært ved at finde på noget at lave, kan vi finde vores liste frem, og så er det jo nemmere at vælge en ret. Som inspiration bruger vi tit nettet og diverse kogebøger, fordi det er lettere for børnene.
Vi finder alle nogle forskellige ting vi har mod på at lave. Til slut har vi mange retter vi kan nyde. Så sætter vi den op et synligt sted , så vi ikke har svært ved at finde på noget at spise. Opskrifterne får så en lille markering når vi har afprøvet dem, så vi kan se at de er anvendt. Det er nu lettere at få de små til at afprøve noget andet, som banankage, derfor er vi sikre på at dette er løsningen for os. Vi har valgt at løse det i fælleskab ved at lave en liste over retter vi har trang til.
Tit har jeg herefter en 15-19 mulige retter jeg kan sætte ind de dage hvor det ellers ser helt håbløst ud. Børnene bruger tit forskellige opskrifter som inspiration. Vi samarbejder alle om at finde forskellige retter som kunne se indbydende ud.  Så når vi når dagens ende, har vi for det meste en række med 21-28 muligheder. Så sætter vi den op et synligt sted på opslagstavlen, så vi ikke har problemer med at finde på noget til aftensmad. Når vi har anvendt en forslag vi har fundet, så får de en lille stjerne, så de kan se at vi har benyttet deres ideer. For os er det en rigtig god løsning, og de små nyder at få lov til at være med til at vælge hvad vi spiser.

No hay comentarios:

Publicar un comentario